Ćoso optužen za prikrivanje luksuznog ”mercedesa”, vrijednog 409.000 KM

Ćoso optužen za prikrivanje luksuznog ”mercedesa”, vrijednog 409.000 KM

Ćoso optužen za prikrivanje luksuznog ”mercedesa”.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Milana Ćose (55) iz Zemuna, Aleksandra Marića iz Pelagićeva (47) i Tomislava Trivića (50) iz Banjaluke zbog prikrivanja luksuznog automobila ”Mercedes AMG GT R Roadster”, koji je ukraden u Zagrebu.

O kakvom se automobilu radi najbolje svjedoči činjenica da je kompanija ”Mercedes” proizvela svega 750 primjeraka ovog vozila. Vrijednost mu je procijenjena na 409.000 KM, a ukraden je u februaru prošle godine iz garaže zagrepčanina Ž.C.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Ćosi, Mariću i Triviću na teret je stavljeno krivično djelo prikrivanje za koje im prijeti od jedne do 10 godina zatvora

U optužnici se navodi da je Ćoso vozilo skrivao od 11. februara do 8. marta prošle godine, kada je i uhapšen zajedno sa saučesnicima kada su krenuli da premjeste vozilo.

”Ćoso je na neutvrđen način nabavio ”Mercedes ”, vlasništvo Ž.C. iz Zagreba, iako je znao da je to vozilo sa originalnim ključem ukradeno od strane nepoznatih lica iz kuće Ž.C. u Zagrebu. Nakon toga je, u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora i u cilju sigurnog transporta u Laktaše na voil postavio nepripadajuće registarske oznake Švajcarske”, navodi se u optužnici.

Vozilo je dovezao ispred svog motela ”Paša” u Jakupovima kod Laktaša, a potom se dogovorio sa Trivićem da ”Mercedesa” odveze i sakrije u garažu kuće njegovom oca u Boškovićima kod Laktaša. Vozilo su prevezli tako što je Trivić sa ”Golfom 8” kao osigurač išao ispred ”Mercedesa”, kojim je upravljao Ćoso. Trivić je omogućio Ćosi da vozilo parkira u garažu u Boškovićima, iako je znao da se radi o ukradenom automobilu.

Ćoso i Marić su 8. marta sa automobilom ”BMW X3” došli po vozilo kako bi ga prevezli na drugu lokaciju. Marić je sjeo za volan ”Mercedesa”, a Ćoso je išao ispred sa „BMW-om” kada ih je policija presrela i uhapsila.

Inače, Ćoso je i ranije dovođen u vezu sa automafijom, kao i sa paljevinom dokazana, odnosno zgrade Osnovnog suda u Banjaluci što mu nikada nije dokazano.

autor.http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.