Detalji hapšenja u Poreskoj upravi: Inspektori tražili mito od vlasnika firme?

Detalji hapšenja u Poreskoj upravi: Inspektori tražili mito od vlasnika firme?

Detalji hapšenja u Poreskoj upravi.

U akciji banjalučke policije uhapšeni su poreski inspektori A.M. (41) i Đ.R. (65) zbog sumnje da su tražili i primili mito od vlasnika privatne firme, saznaje ATV.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su u poslovanju privatnika navodno pronašli određene propuste pa su tražili da im plati mito da mu ne izreknu rigoroznu kaznu. On je sve prijavio banjalučkoj policiji, pa su zajednički organizovali zamku u koju su poreski inspektori upali.

U posljednjih pet mjeseci zbog koruptivnih krivičnih djela uhapšeno je šest službenika Poreske uprave Republike Srpske. Početkom decembra u akciji ”Afrodita” uhapšeni su inspektori Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snježana Dragičević Mitrović zbog primanja mita i trgovine uticajem. Kako se sumnja oni su tokom kontrole salona ljepote od vlasnika tražili 6.000 maraka mita kako bi prećutali poreski prekršaj, a na kraju su primili mito u iznosu od 5.000 KM.

U oktobru su uhapšeni Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić, koji su radili kao stručni saradnici za prinudnu naplatu. Oni su osumnjičeni za više koruptivnih krivičnih djela i to četiri primanja mita, šest krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i trgovina uticajem. Svima je u početku istrage određen pritvor, a Janjić i Lazić su nakon puštanja na slobodu vraćeni na posao.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.