”Еskadron” otkrio tri kriminalne grupe, kokain kupovao i sveštenik

”Еskadron” otkrio tri kriminalne grupe, kokain kupovao i sveštenik

”Еskadron” otkrio tri kriminalne grupe.

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji ”Еskadron” zbog sumnje da su se godinu i po dana bavili prodajom kokaina i marihuane u Banjaluci.

Pritvor je određen za Borislavy Đukanovićy (41) zvanom Gru, Miladinu Lugiću (41), Stefanu Svjetlanoviću (28), Zoranu Brkiću (29), bivšem policajcu Vladimiru Maliću (43), Vladimiru Maksiću (31), Aleksandri Radočaj (31), Darku Pavljuku (40), Dragoslavu Jungiću (50), Dijani Palačković (43), policajcu KPZ Banjaluka Goranu Stojanoviću (32), Aleksandru Ćutkoviću (52), Mladenu Ćutkoviću (29), Mladenu Trubajiću (37), Borisu Maksimčuku (37) i Milošu Radakoviću (36) svi iz Banjaluke.

Rješenjem suda mjera pritvora određena je i Nemanji Jovanoviću (35) i Marku Duvnjaku (38) koji se nalaze u bjekstvu i za njima će biti raspisane potjernice.

Tri kriminalne grupe

Svima je na teret stavljeno da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, dok su Jungić, Ćutković, Palačkovićeva i Stojanović osumnjičeni i za omogućavanje uživanja droge. Prema dokumentima iz istrage osumnjičeni su od početka 2023. godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu.

Izvor blizak istrazi za ATV otkriva da su akcijom ”Еskadron” zapravo obuhvaćene tri kriminalne grupe. Jednu je predvodio Đukanović, drugu Ćutković, a treću Malić.

”Oni se preklapaju, jer su neki radili i s jednima i drugima i bili su međusobno povezani. Dokazi protiv osumnjičenih skupljani su više od šest mjeseci, a osumnjičeni su snimani, praćeni… Za to vrijeme dokumentovano je više pojedinačnih prodaja droge, a u nekoliko navrata su zaplijenjene i veće količine kokaina i marihuane”, kaže izvor blizak istrazi.

Sveštenik uhapšen pri kupovini kokaina

Tokom istrage otkriveno je na desetine kupaca narkotika. Među njima se našao i pravoslavni sveštenik iz Srpca Petko Vuković koji je tokom sprovođenja akcije uhapšen nakon što je u banjalučkom naselju Borik kupio kokain od jednog od osumnjičenih.

Iz policije je ranije saopšteno da je u akciji ”Еskadron” zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Pronađeni su i drugi dokazi kao što su digitalne vage, oprema za pakovanje droge, mobilni telefoni i slično.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.