Evo šta je radila lažna inspektorka SIPA iz Banjaluke: “Bila je vrlo uporna”

Evo šta je radila lažna inspektorka SIPA iz Banjaluke: “Bila je vrlo uporna”

Evo šta je radila lažna inspektorka SIPA iz Banjaluke.

Marija B. iz Banjaluke prijavljena je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje.

Prema navodima iz prijave koju je protiv lažne inspektorke podnijela SIPA, Marija B. se četiri godine predstavljala kao službenik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Kako je svoj radni dan uglavnom posvetila institucijama na nivou BiH za njeno procesuiranje bila je nadležna upravo SIPA.

 

 

Da ipak, nije sve tako naivno bilo, govori i podatak da je lažna inspektorka bila vrlo aktivna u slučaju sređivanja dokumentacije za 13 građevinskih radnika iz inostranstva kojima je istekla radna dozvola.

– To je procedura koja bi inače trajala danima, a Marija je uspjela da je završi u svega dva radna dana, tačnije od petka do ponedjeljka – otkrio je izvor blizak Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Dodaje da je osumnjičena najvjerovatnije iskoristila svoje veze u određenim institucijama u kojima se predstavljala kao inspektorka SIPA.

Srpskainfo saznaje da se radilo o radnicima firme čije je sjedište u Banjaluci, a vlasnici su u Federaciji BiH. Ukoliko se dokaže krivica lažnoj inspektorki iz Banjaluke prijeti novčana kazna ili maksimalno 12 mjeseci zatvora.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.