Kapetan Dragan u Banjaluci otvorio kancelariju svoje Fondacije

Kapetan Dragan u Banjaluci otvorio kancelariju svoje Fondacije

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan boravio je u Banjaluci gdje je otvorio kancelariju „Fondacije Kapetan Dragan“, koja za cilj ima brigu o srpskim zatvorenicima.

„Mi smo sinoć stigli u Banjaluku sa ciljem otvaranja ogranka „Fondacija Kapetan Dragan“ u Banjaluci.

Primarni cilj naše Fondacije je pomoć zaboravljenim, utamničenim srpskim herojima koji su po kazamatima širom svijeta samo zato što su branili srpske interese, noseći srpsku uniformu i boreći se pod srpskom zastavom.

Mislimo da je to zločin nad tim ljudima i tu smo da se borimo za njih.

Kancelarija je otvorena, ja se nadam da će Banjalučani podržati naš rad i smatram da Srbi koji ne poštuju svoje heroje u zarobljeništvu sigurno ne zaslužuju poštovanje.

Vjerujem da će svi Srbi stati iza ovog projekta i pomoći da ti naši heroji ugledaju slobodu“, kaže Vasiljković.

„Fondacija Kapetan Dragan“ rasprostranjena je po Srbiji, a sada je stigla i u Republiku Srpsku kao i sam Kapetan Dragan koji u Banjaluci nije bio od 1995. godine.

„Tu smo da im damo pravnu, finansijsku kao i moralnu podršku.

Da znaju da nisu zaboravljeni, da ima nas koji mislimo na njih svaki dan i činimo sve što je u našoj mogućnosti da ti ljudi dobiju pravdu.

Mislim da je više nego očigledno da se danas zakon zloupotrebljava kao oružje za ugnjetavanje Srba“, poručio je Vasiljković.

On je ranije prošle godine kada je najavljivao otvaranje ogranka u Banjaluci, saopštio takođe da je u planu otvaranje kancelarija i u Doboju, Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

autor:Faktor

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.