Predložen pritvor Sarajki osumnjičenoj za navođenje djeteta na prostituciju

Predložen pritvor Sarajki osumnjičenoj za navođenje djeteta na prostituciju

Predložen pritvor Sarajki osumnjičenoj za navođenje djeteta na prostituciju.

Sarajki E.V. (36), koja je uhapšena u Banjaluci zbog sumnje da je počinila krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju, Okružno javno tužilaštvo u Banajluci je predložilo pritvor.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičene, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da  će osumnjičena ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti krivično djelo, shodno  člana 197. stav 1. tačka a b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, naveli sui z Okružnog javnog tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka dostavila je Okružnom javno tužilaštvu i protiv osumnjičenog Z.P. iz Banjaluke, koji je takođe uhapšen i to zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina.

“Osumnjičeno lice je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i biće ispitano od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Nakon ispitivanja osumnjičenog lica postupajući tužilac će odlučiti o daljim mjerama”, naveli su OJT Banjaluka.

E.V. iz Sarajeva i Z.P. iz Banjaluke uhapšeni su zbog počinjenih krivičnih djela protiv polnog integriteta na štetu jedne maloljetne osobe, saopšteno je iz nadležne Policijske uprave.

Kako su ranije naveli iz banajlučke policije, Z.P. je policijski službenik i on će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.