Profesori „zasukali rukave“ i očistili školsko dvorište

Profesori „zasukali rukave“ i očistili školsko dvorište

Iako je danas neradni rad u svim javnim ustanovama u Republici Srpskoj, za profesore banjalučke Medicinske škole je bio veoma radan.

 

Naime, nekoliko profesora ove škole, zajedno sa direktorom  Mirkom Jovićem, sredili su školsko dvorište. Pokupili su svo lišće koje je tokom vikenda palo i na taj način omogućili svojim đacima i kolegama da sutra, nakon produženog vikenda, dođu ponovo na svoja radna mjesta i u školske klupe, ali ovoga puta sa urednijim dvorištem.

 

Da i danas ima svijetlih primjera pokazuje, upravo, potez profesora Medicinske škole.

Inače, Medicinska škola u Banjaluci postoji od 08.08. 1946. godine. Na sjednici Vlade NR BiH, donesena je odluka da se otvori medicinska škola u Sarajevu i Banjaluci. Srednja Medicinska škola počela je sa radom sredinom oktobra 1947. godine. Nastava se održavala u zgradi Vila Božić, koja je izgrađena u secesionističkom stilu. U prvoj generaciji Škola je imala samo dva odjeljenja

  • odjeljenje ljekarskih pomoćnika i sestara
  • odjeljenje sanitarnih tehničara

Danas se ova škola nalazi u prostorijama VZ „Kosmos“. Već više od deceniju ova škola je „podstanar“ i bez riješenog „stambenog pitanja“. Nadamo se da će se ovo pitanje ubrzo riješiti u korist učenika i zaposlenih u ovoj ustanovi.

 

U svakom slučaju, veliko BRAVO za vrijedne profesore!

FAKTOR magazin

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.