Skandalozno! Stanivuković sam sebi „pucao u nogu” – Grad ostao bez para zbog nemara ZIBL-a!

Skandalozno! Stanivuković sam sebi „pucao u nogu” – Grad ostao bez para zbog nemara ZIBL-a!

Banjalučani ponovo, bar neko vrijeme, neće dobiti moći da plate komunalnu naknadu, jer nema ko da im isporuči uplatnice, saznaje Faktor. Prema našim informacijama, za ovu, bizarnu situaciju, direktno je odgovoran Zavod za izgradanju (ZIBL), koji nije podnio prijavu na gradski tender, a koji je bio raspisan  ekskluzivno za ovo, gradsko preduzeće! Zbog ove situacije, već uveliko kasni izrada i dostava uplatnica, a  čime je direktno oštećen gradski budžet u koji se sliva prihod od uplate ove naknade.

Novi šamar od Draškovih direktora

Zvuči nevjerovatno, ali u ZIBL-u, iz neobjašnjivih razloga, nisu podnijeli prijavu na tender za izradu  i dostavljanje uplatnica za komunlanu naknadu.

A, tender je bio ciljano raspisan za njih jer jedino ZIBL posjeduje evidencju o  obvezenicima komunalne naknade.

ZIBL nastavlja da tone i teško šta može da ih zaustavi u tome.

Iako je gradonačelnik Draško Stanivuković, zbog lošeg poslovanja, proljetos smijenio dosadašnjeg direktora Milovana Štrpca, kola su nastavila da idu nizbrdo, bez obzira na to što iz aktuelne gradske administracije nebrojeno puta tvrdili da će, kao, da poprave situaciju u ZIBL-u.

Osim bombastičnih najava, od toga, očigledno, nema ništa i ZIBL nezaustavljeno tone u propast, a da niko od nadležnih ne radi apsolutno ništa da to zaustavi – tvrde izvori Faktora.

Lanci i katanci

Na papiru još samo stoji da je osnovna djelatnost Zavoda za izgradnju istraživanje, organizovanje i posredovanje u izgradnji stambenih, javnih i drugih objekata, te upravljanje stambenim, garažnim i poslovnim prostorima na teritoriji grada.

Kako su krenuli, trebaće im uskoro jedan veći katanac, nakon što iza sebe zatvore vrata propalog preduzeća.

I ključ vrate Drašku Stanivukoviću, koji je i ovim slučajem potvrdio da ne zna upravljati gradskom imovinom.

Ako je neko još i vjerovao u bajke…

autor:faktormagzin, tekst je izašao u FM 70 od 20 oktobra 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.