Stanivuković se kiti tuđim perjem

Stanivuković se kiti tuđim perjem

Gradonačelnik Draško Stanivuković se ponovo kiti tuđim perjem. Tvrdi da je u nekoliko mjeseci riješio pitanje vlasništva zemljišta na kojem su porodice boračkih kategorija dobile stanove, ili izgradile kuće u nekoliko banjalučkih naselja.

 

“Ja sam ponosan što sam sa ovim divnim čovjekom, juče smo bili, obišli smo 42 porodice. 48 porodica, ni  poslije 20 godina nisu riješili stambeno pitanje. I onda mi dođemo i riješimo u četiri, pet mjeseci. Imamo pravo da budemo ponosni”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ako bi na nešto Stanivuković mogao da bude ponosan, to je prethodni saziv gradske skupštine. Oni su odlukom usvojenom u decembru 2019. godine pokrenuli rješavanje dugogodišnjeg problema. Proces je, tako, počeo još u mandatu  Igora Radojičića.

“To je samo dočekalo gradonačelnika Stanivukovića. Mi i da nemamo gradonačelnika, to pitanje bi se riješilo samo od sebe upravo zato što je bilo potrebno određeno vrijeme da se steknu i određeni uslovi u smislu skidanja određenih tereta, hipoteka od strane Poreske uprave, zašto je bilo potrebno određeno vrijeme. Kada je to vrijeme isteklo, kada su se stekli uslovi stvorile su se pretpostavke da se zaključe ugovori. I to je jedan postupak koji je samom inercijom doveden do kraja u njegovom mandatu”, kaže Srđan Mazalica, poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Gradonačelnik i njegovi saradnici nemaju pravo da prisavajuju tuđe zasluge. Nisu ništa uradili za status porodica boračkih kategorija, kaže Anja Ljubojević, potpredsjednik GO Mladih socijaldemokrata Banjaluka.

“Naravno da će da se pohvali nečim što je Igor Radojičić započeo, kreirao 2019. godine i skoro eto priveo kraju, jer prosto imovinsko-pravni odnosi su složeni. Treba proces i vremena da se riješe. Dokazalo se već u mnogo slučajeva da gradonačelniku Stanivukoviću ništa nije sveto osim njegove političke lične promocije, te je iskoristio boračku populaciju za manipulacije, da pokuša da prikupi još političkih poena, što je jako ružno”, kaže Anja Ljubojević, potpredsjednik GO SNSD Banjaluka.

Ništa od toga Stanivuković nije rekao porodicama boraca, sa kojima se sinoć uslikao. Fotografije je, uz riječi hvale – sam za sebe, objavio na Fejsbuku. Pred kamerama danas nije htio da odgovora na pitanja.

 

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.