Stojičić: Informacija o slučaju obljube stigla iz Doma „Rada Vranješević“

Stojičić: Informacija o slučaju obljube stigla iz Doma „Rada Vranješević“

Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ sarađivao je sa Policijskom upravom Banjaluka u najnovijem slučaju osumnjičenog za obljubu štićenice ove ustanove i informacija o tome je došla od njih, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije ove uprave Jovan Stojičić.

On je naveo da istragu vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, dodavši da je o konkretnom slučaju upoznat Centar za socijalni rad.

„Zajedno sa njima postupali smo po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva. u smislu prikupljanja određenih informacija, saslušanja određenih lica, pribavljanja medicinske dokumentacije. Sve smo zajedno, uz izvještaj i uz sprovođenje osumnjičenog lica, dostavili u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka“, rekao je Stojičić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da mu nije poznato da li je žrtva u ovom slučaju izmještena iz Doma.

Na pitanje da li se vodi neka istraga u vezi sa eventualnim institucionalnim propustima kada je riječ o štićenicima Doma, on je podsjetio da je Ministarstvo zdravlja formiralo komisiju koja će se time baviti.

„Ne znam da li su oni sačinili kakav izvještaj, ali putem medija smo informisani da se takva kontrola vrši ili je vršena“, naveo je Stojičić.

Mediji su objavili da je u ovom slučaju uhapšen i pritvoren Petar LJ. iz Gradiške zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma M.R. (13).

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.