Uzalud četiri prijedloga: Banjaluka ove godine bez dobitnika Ključa grada

Uzalud četiri prijedloga: Banjaluka ove godine bez dobitnika Ključa grada

Ključ Grada neće biti dodijeljen ove godine u Banjaluci, odlučila je skupštinska Komisija za izbor, imenovanje, nagrade i priznanja.

Nakon što je najznačajnije gradsko priznanje prethodnih godina dodjeljivano, između ostalog, i Aleksandru Vučiću i Novaku Đokoviću, članovi komisije su na današnjoj sjednici zaključili da niko od predloženih nije baš najadekvatnije rješenje za tu nagradu. Ove godine za Ključ Grada Banjaluka predloženi su Robert Dacešin, Slobodan Gavranović, Jovan Radovanović i, kao grupa, nekadašnji rukometaši Nebojša Popović, Zdravko Rađenović, Milorad Karalić i Zlatan Arnautović.

,,Tako da ove godine neće biti dodjele Ključa Grada. Ovo svakako nije konačna odluka, jer nju će donijeti Skupština Grada, a Komisija je tu da predloži. Imamo i prije Skupštine, sutra ujutru, sastanak komisije zbog prijedloga oko ostalih nagrada, poput Zlatnog grba gdje su se među prijedlozima našli Slobodan Stanković i Jovan Radovanović“, rekao je za BL portal član komisije Jovo Savanović.

Bivši gradonačelnik Gavranović je ranije dobijao nagrade Grada i to je bio razlog zašto nije ove godine dobio Ključ grada, dok je Radovanović predložen za Zlatni grb i vjerovatno će i dobiti ovo priznanje.

,,Odbornik Umičević je predložio Roberta Dacešina koji ima kvalitetnu biografiju. Poštujemo sve prijedloge i ljude, ali ove godine je stav da niko neće dobiti Ključ Grada koja je kao nagrada od izuzetne važnosti. Što se tiče rukometaša, predložena je grupa ljudi, a jedan jedini je Ključ Grada. Jedne godine je samo napravljen ustupak, kada su ovu nagradu dobili Cvijanovićeva i Talić“, kaže Savanović.

Prijedlog odluka o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila – Dana grada nalazi se na predloženom dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine grada Banjaluka. Prošle godine Ključ Grada dobio je odbornik i privrednik Marinko Umičević.

Željka Pavlović, BL portal 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.