Vlada Srpske izdvojila 2,9 miliona KM: Puštena u rad saobraćajnica Saračica – Čokorska Polja

Vlada Srpske izdvojila 2,9 miliona KM: Puštena u rad saobraćajnica Saračica – Čokorska Polja

Obnovljena saobraćajnica Saračica-Čokorska Polja kod Banjaluke u dužini 3.900 metara danas je puštena u saobraćaj, a u njenu modernizaciju uloženo je 2,9 miliona KM.

Obnovljenu saobraćajnicu otvorio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević rekao je da je ovo preduzeće, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, iz vlasititih sredstava izdojilo 2,9 miliona KM za rehabilitaciju puta Saračica – Čokorska Polja, te naveo da će obnovljena saobraćajnica značiti stanovnicima ovog kraja.

Kostrešević kaže da preduzeće “Putevi Republike Srpske” i Vlada Srpske ulažu maksimalne napore za poboljšanje putne infrastrukutre u svim gradovima.

Prema njegovim riječima, “Putevi Republike Srpske” su iz svojih sredstava u ovoj godini na području grada Banjaluke realizovala projekte u vrijednosti većoj od sedam miliona KM.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je značaj ove saobraćajnice, te naveo da je ovo odličan primjer svega što rukovodstvo Republike Srpske sa preduzećem “Putevi Republike Srpske” radi za Banjaluku.

“Siguran sam da će ovaj put i svi koji će, vjerujem u narednoj godini biti urađeni, biti završeni zahvaljujući vama koji ste ovakvoj politici dali podršku, da one greške koje su nam se, nažalost, desile na prethodnim izborima ispravimo, što prije i nastavimo razvijati Banjaluku”, kaže Ilić.

Direktor “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da je ovaj put preporodio ovaj kraj i da to nije jedini infrastrukturni projekat koji se tu realizuje.

Čavić je naveo da je u prošloj godini završeno vodosnadbjevanje ovog područja, te da je “Elekotrokrajina” postavili kompletnu rasvjetu dužinom puta, kao i da je u toku rekonstrukcija mreže.

On je istakao da je rekonstrukicija mreže rađena u posljednje dvije godine na cijelom ovom području prema Pervanu.

“Zahvaljujem se prije svega Vladi Srpske, resornom ministarstvu, posebno Dodiku, jer je imao uticaja da se o ovome razgovara i otvori ova tema. Zahvaljujem svima koji su u ovome učestvovali, izvođačima radova koji su jako kvalitetno uradili”, kaže Čavić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.