Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednik Međunarodnog festivala Universong (VIDEO)

Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednik Međunarodnog festivala Universong (VIDEO)

Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednik je ovogodišnjeg Međunarodnog Universong festivala pop muzike koji je priredila Organizacija evropskih muzičkih festivala ORFEUM iz Španije.

 

Impozantan međunarodni žiri od 18 članova sastavljenih od uglednih muzičkih i estradnih imena, kompozitora, producenata, kulturnih i javnih radnika, dodijelio joj je najveći broj bodova.

Osvajanjem Grand pri festivala Kristina je na najbolji način opravdala povjerenje “Slovenskog kulturnog centra“ iz Banjaluke koji ju je kandidovao za ovu prestižnu muzičku manifestaciju.

Drugo mjesto osvojila je Franciska Martins iz Portugala, a treće Vanesa Sivi iz Poljske.

Kristina Kiki Mlinar je širom Republike Srpske poznatija po djevojačkom prezimenu Ivanović i po nekad popularnoj dječijoj muzičkoj emisiji “Kiki šou“ emitovanoj na Radio-televiziji Republike Srpske. Tada je imala 12 godina, a danas je student završne godine master studija na Muzičkom konzervatorijumu “Đuzepe Tartini“ u Trstu.

U dosadašnjoj muzičkoj karijeri osvojila je više domaćih i međunarodnih priznanja u konkurenciji violinista i vokalnih solista. Predstavljala je 2007. godine Bosnu i Hercegovinu na “Slavjanskom bazaru“ u Vitebsku (Bjelorusija) koji važi za jedan od najvećih festivala umjetnosti u svijetu i osvojila treće mjesto u kategoriji mladih od 8 do 14 godina.

Nastup Kristine Mlinar možete pogledati na 51.12 minutu video klipa.

 

Izvor: Nezavisne

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.