Banjaluka nikada zapuštenija i neurednija

Banjaluka nikada zapuštenija i neurednija

Prije nekoliko dana objavili smo slike trave koja je do iznad koljena, a koju nam je poslao čitalac  iz jednog banjalučkog naselja. Ovoga puta činimo isto, s tim da je ovoga puta riječ o strogom centru grada.

Dok se mlađahni gradonačelnik Stanivuković bavi kozmetikom, kišobranima i piknicima, građani najvećeg grada Srpske su svakog dana u sve većem strahu od trave koja je u većini banjalučkih naselja došla i do koljena. Strah od zmija je glavni i predstavlja veliki problem za roditelje koji, nakon završenog radnog vremena, predveče izađu sa svojom djecom ispred zgrade, u naselje.

Naime, u strogom centru Banjaluke, preko puta Narodne i univerzitetske biblioteke, nalazi se parking koji se uredno naplaćuje, ali na kojem ne postoje nikakva obilježja za isti. Znak koji vozače obavještava da se baš tu nalazi parking, koji se naplaćuje, se apsolutno ne vidi. Kao dokaz za to, čitalac Faktor magazina je poslao sliku.

Postavlja pitanje „kako sada neko da zna da je tu parking kada se obavještenje ne vidi“? Ovo  je mutan teren, barem kada je riječ o „dijeljenju čestitki“ u vidu kazni za nepropisno parkiranje.

 

S obzirom da smo skoro pisali o radu parking službe (radnik za vrijeme radnog vremena sjedi u kafiću i naplaćuje kazne), čitaoca zanima kako da plati parking kada mu je onemogućeno da dođe do automata?

Moramo uzeti u obzir da nisu svi građani na tom nivou informatičke pismenosti pa da pronađu na internetu broj na koji mogu poslati sms da bi platili parking itd.

Takođe, čitalac navodi da na parking mjestu nisu obilježena parking mjesta.

A nas zanima  kako sada Grad objašnjava ovo? Kako i čime?

I, na kraju, da li su to promjene koje smo dobili? 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.