Bećirović na račun BiH potrošio 10.000 KM na VIP salone na aerodromima – Posjeta Britaniji bila privatna?!

Bećirović na račun BiH potrošio 10.000 KM na VIP salone na aerodromima – Posjeta Britaniji bila privatna?!

Bećirović na račun BiH potrošio 10.000 KM?!

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović od 2. do 5. jula ove godine boravio je u Londonu, a na usluge VIP salona na aerodromima Gatwick i Heathrow je potrošeno čak 9.150 KM.

Bio je 2. juli kada je Denis Bećirović s delegacijom sletio na londonski Gatwick.

Umjesto da izađu s aerodroma i upute se ka hotelu ili na neku drugu lokaciju, oni su donijeli odluku da prvo odu u VIP salon aerodroma i tu potroše 1.380 funti (3.158 KM).

Tokom tri dana boravka u Londonu delegacija BiH je rentala i automobil, a to je koštalo 1.930 funti (4.417 KM).

Nakon obavljenih sastanaka u Londonu, između ostalog i sa britanskim premijerom Rishijem Sunakom, Bećirovićeva delegacija je 5. jula krenula kući.

Let im je bio sa londonskog aerodroma Heathrow, a delegacija je avion odlučila sačekati u VIP salonu čije usluge su plaćene 2.640 funti ili 6.042 KM.

Dakle, na usluge VIP salona i iznajmljivanje automobila za tri dana u Londonu je potrošeno je 13.617. Na tu cifru treba dodati cijene aviokarti i smještaja.

Iako je jasno da visoke delegacije imaju određene povlastice kao što je korištenje i VIP salona na aerodromima, postavlja se pitanje opravdanosti naročito u slučajevima kada se na aerodromu ne planira provesti duže vremena prije leta, a da ne govorimo o odlasku u VIP salon pri samom dolasku na destinaciju.

Koji je karakter posjete bio?

Poznato je da tokom zvaničnih pojesta državnika domaćin snosi troškove pojeste pa je nejasno u kom svostvu je Denis Bećirović boravio u Britaniji.

Da li u zvaničnoj posjeti ili privatnoj, izlobiranoj posjeti britnaksom premijeru?

autor: Faktormagazin/ http://klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.