Dodik uvjeren: Amerika će se odreći zvaničnika koji su napravili haos u BiH

Dodik uvjeren: Amerika će se odreći zvaničnika koji su napravili haos u BiH

Amerika će se odreći zvaničnika koji su napravili haos u BiH.Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da je Republika Srpska za evropski put, za saradnju sa svima, kao i sa SAD, te čeka trenutak kada će se ta zemlja odreći zvaničnika koji su napravili haos u BiH, ocjenjujući da će taj dan uskoro doći.

Dodik je naglasio da su predstavnici svih partija koje su u vlasti juče pokazali da su ozbiljni i da žele rješenja i dogovor, te ocijenio da je sastanak bio korektan i obećava da BiH može da očekuje uskoro otvaranje pregovora s EU.“Republika Srpska i Federacija napravile su ogroman napredak po pitanju sprovođenja potrebnih reformi i dobro je čuti da su ti naši napori prepoznati u EU, ali ono što je opasno su lažna obećanja. Umorili smo se od slušanja priča o tome kako smo tako blizu, a tako daleko“, naveo je Dodik na platformi „Iks“.

Dodik je napomenuo da u BiH očekuju otvoren i iskren pristup i tačan datum, budući da su ovih dana i predstavnici iz EU jasno poručili da podržavaju dogovor domaćih lidera što je njihov stav duže vrijeme, dok istovremeno iz američke Ambasade svakodnevno stižu prijetnje i poruke koje su u suprotnosti s onim porukama iz EU.

„Nije slučajno da je upravo pred održavanje jučerašnjeg sastanka predstavnika stranaka američki ambasador Majkl Marfi svojim istupom nastojao da obesmisli i poništi izjavu izvršnog direktora za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Angeline Ajhorst, koja je jasno poručila da se u Evropi zalažu za domaća rješenja i dogovor“, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je, osokoljen pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Džejmsom O`Brajenom i njegovom prinudnom podrškom, nepoželjni ambasador SAD u BiH, koji je svojim kriminalnim aktivnostima i nediplomatskim ponašanjem narušio ponovo obnovljene odnose između naroda, nastavio da prijeti i izdaje naredbe gdje bi trebalo da bude sjedište apelacionog suda.

„Jasno je da je O`Brajen bio primoran da dođe ovdje i pegla nered koji je napravio Marfi. Zamislite kako bi izgledalo da jedna zemlja prizna da je poslala totalnog nesposobnjakovića, koji je pri tome i kriminalac i umiješan u tešku korupciju u zemlji u koju je poslat“, naveo je Dodik.

Dodik je ukazao da, kako je rekao, javno i besramno, Marfi tvrdi i da su prošle godine bili „jako povezani i radili s pravosudnim institucijama, sudijama, tužiocima, agencijama za sprovođenje zakona“ da bi poboljšali njihove „kapacitete“ i još dodaje da se rade stvari „koje se ne vide“, koje javnost ne vidi, ali su za njih važne.

„Koje su to stvari i čime se plaćenička administracija Marfija u Sarajevu bavila, svima je poznato. Uspjeli su da nađu podobne sudije koje će da sude u jednom od najskandaloznijih montiranih procesa u istoriji“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske ukazao je da su upregli sve resurse i sve kapacitete da bi ponizili instituciju predsjednika.

„To su te stvari koje javnost zna. Svi to znaju, a Marfi, koji je dobro podmazan da radi to što radi i šuruje s muslimanima, krije kao zmija noge. Taj skandal morao je da pegla i O`Brajen u Sarajevu još sramnijim izjavama“, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da su se našli u živom blatu iz koga se ne može izaći i sada svi trpe zbog toga, a narodi u BiH najviše.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.