Dodik: BiH nazadovala zbog destruktivnih aktivnosti američkog ambasadora

Dodik: BiH nazadovala zbog destruktivnih aktivnosti američkog ambasadora

BiH nazadovala zbog destruktivnih aktivnosti američkog ambasadora.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je BiH nazadovala u prošloj godini isključivo zbog destruktivnih aktivnosti američkog ambasadora, koji nije birao sredstva da sruči dogovor predstavnika konstitutivnih naroda i sva domaća rješenja.

„Republika Srpska je uradila sve da sačuva Dejtonski sporazum i konstantno upozoravala na jednostrane aktivnosti bosanskih muslimana koje su dovele do novih tenzija i zastoja na evropskom putu.  Uradili smo sve da do toga ne dođe, insistirajući na dijalogu i dogovoru, ali oni su izabrali da rade protiv Republike Srpske i protiv Srba umjesto da sarađuju s nama“, poručio je Dodik.

On ističe da američki izvještaj obiluje neistinama i svi napadi na Srpsku služe samo da bi se pokrio haos koji je nastao zbog sumnjivih radnji koruptivnog ambasadora kojeg su poslali u BiH.

„Aktuelna američka administracija, kao i svi predstavnici koji su boravili na ovom prostoru, pokazali su da ne razumiju prilike i odnose u BiH i njihov odnos prema srpskom narodu je neprijateljski. Kroz njihovog potrčka, kojem su svojom podrškom dali dozvolu da radi šta hoće, pretvorili su BiH u koloniju, rušeći u potpunosti njen suverenitet. U BiH jedan čovjek, bez ikakvog prava, a i bez papira koji bi potvrdio njegov status u BiH, mijenja zakone, odlučuje umjesto legitimno izabranih predstavnika i vratio je sve nas u srednji vijek“, kaže Dodik.

Predsjednik Republike Srpske kaže da je BiH predmet podsmijeha, šok i nevjerica za one koji žive u 21. vijeku da je iznad parlamenta odluka jednog čovjeka koji se lažno predstavlja.

„To ne piše u američkim izvještajima, a trebalo bi, jer je taj čovjek napravio haos zajedno s lažnim Marfijem i spriječio BiH da izađe iz stanja permanentne krize. Ti ljudi su srušili evropski put i svaki dogovor u BiH i svojim sumnjivim radnjama destabilizuju region. Ako je američki izvještaj trebalo da posluži da nas ubijedi ili upozori da treba da prihvatamo da neki neimenovani stranac mijenja naše zakone kako on poželi ili kako mu odgovara, da ponižava narode koji ovdje žive, institucije, da čak i zarezom mijenja svoje odluke svakodnevno, onda nas stvarno smatraju velikim budalama“, kaže Dodik i poručuje:

„U Republici Srpskoj živi ponosan, slobodan narod, koji zna da čita i piše. Imamo i dobre pravnike, ljude koji dobro razumiju šta se ovdje radi, ali i mi politički predstavnici Srba to dobro razumijemo i zato koristimo i koristićemo sva pravna i politička sredstva da se obračunamo s takvim hohštaplerima“.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.