Bošnjaci prave spinove o srpskom narodu

Bošnjaci prave spinove o srpskom narodu

Bošnjaci prave spinove o srpskom narodu.

Bošnjaci vide da polako ističe vrijeme politici koju su provodili posljednja tri, četiri, izborna ciklusa, a nisu postigli ozbiljne efekte protiv Republike Srpske, pa još jednom posežu za Rezolucijom o Srebrenici u UN. Svjesni su Bošnjaci da bi dodatnim pritiskom na Republiku Srpsku samo došlo do disolucije BiH, kaže Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine.

Cijela priča usmjerena je na destabilizaciju BiH, pa ni Bošnjaci neće imati koristi, smatra Stevandić.

– Ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove o srpskom narodu i Srebrenici, i da na osnovu targetiranja Srba preko Srebrenice dalje usložnjava odnose u BiH, to će sigurno uticati na budućnost BiH – jasan je Stevandić.

Lideri i politički predstavnici sva tri naroda u BiH, trebalo bi da poštuju Dejtonski mirovni sporazum, da rade na ekonomskom oporavku, na razvoju privrede i ekonomije.

Nacionalističke priče, neće nas daleko odvesti, smatra Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red.

– Tom deklaracijom, koju će pumpati sad pred izbore, oni hoće da dobiju neki nacionalni poen i da radikalizuju situaciju. Dakle, to nema nikakve veze sa bošnjačkim patriotizmom – smatra Vukanović.

Bošnjaci su uvijek imali agresivan pristup u međunarodnoj zajednici, diplomatskim krugovima i spoljnim poslovima, jer uvijek isključivo sebe predstavljaju kao žrtve sukoba u BiH, kaže Milan Petković.

– Mislim da trebamo u ovom trenutku, kada je BiH na pragu ЕU, početi pričati kako da ispunimo uslove koje ЕU od nas traži, ali da zadržimo svoj identitet i suverenitet koji imamo. tu možemo o nečemu da govorimo ne da guramo nekakve rezolucije od kojih građani BiH neće imati nikakvu korist. Mnogo bolje bi bilo, da ti ambasadori pokušaju da dovedu neke investitore u BiH, a ne da guraju neke rezolucije koje su pritom lažne – kaže Milan Petković, pravnik.

Informacija da Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH pri UN-u, namjerava ovog proljeća da progura Rezoluciju o Srebrenici, samo su usijale političku atmosferu u BiH.

I ovaj put sve se radi bez saglasnosti Predsjedništva BiH. Iz Republike Srpske poruka – imamo prijatelje u Savjetu bezbjednosti.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.