Novi pretres: Dodik ide u Sud BiH, pristalice Sanina Muse najavile okupljanje

Novi pretres: Dodik ide u Sud BiH, pristalice Sanina Muse najavile okupljanje

Dodik ide u Sud BiH.Pred Sudom BiH u Sarajevu za danas je zakazan pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Podsjećamo, Šmita u Federaciji BiH priznaju za visokog predstavnika dok se on u Republici Srpskoj tretira kao njemački diplomata, a često i samo kao turista, jer njegovo imenovanje nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN.Pretres će biti održan samo za Dodika, s obzirom da Sud BiH nije prihvatio zahtjev da se predmet protiv predsjednika Republike ponovo spoji sa predmetom protiv vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića. Predmeti su razdvojeni jer Lukić, zbog zdravstvenih problema, nije mogao prisustvovati na početku glavnog pretresa, koji je bio zakazan 17. januara.

Pred sudom BiH najavljeno je i okupljanje pristalica Sanina Muse, bivšeg pripadnika odreda „El Mudžahedin“, iako sarajevska policija nije zaprimila zahtjev za održavanje protesta.

Dodik je zamolio svoje pristalice da ovoga puta ne idu pred Sud BiH da mu daju podršku, kako bi se izbjegao potencijalni sukob.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.