OSA BiH plaćala novinare – NOVAC KORISTILA ZA PRLJAVE POSLOVE?!

OSA BiH plaćala novinare – NOVAC KORISTILA ZA PRLJAVE POSLOVE?!

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde gostuje večeras na Face televiziji u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

U dijelu intervjua kada je govorio o promjenama u sigurnosnim državnim agencijama, rekao je da u Obavještajno – sigurnosnoj agenciji BiH (OSA) na čijem čelu je Osman Mehmedagić, vlada haos i da će javnost uskoro vidjeti kakve su se stvari tamo događale.
– Vidjet ćete, vidjet će narod i javnost gdje su kako i na što trošeni novci odnosno budžet. Vidjet ćete kako su plaćali novinare, vidjet ćete čemu je služio taj novac. Koristio se novac za te prljave poslove radi pritiska na političke protivnike, novinare koji nisu pod njihovom kontrolom – rekao je Konaković.

Kaže da je OSA plaćala novinare i neke opasne momke, prenosi Avaz.

– Neki su zavedeni kao informanti pa su imali mjesečne paušale. Vidjet ćete to, mora biti neki trag, iako sam čuo da tamo metu tragove, a vrlo brzo ćemo prezentirati javnosti. Logično je da su ljudi nervozni – dodaje Konaković.

Na pitanje koji su to opasni momci, Konaković je rekao:

– Pratite to u medijima koji opasni momci, objavljeni su transkripti u kojima se direktor OSA pojavljuje više puta. Crnogorski i bosanski mafijaši kad razgovaraju gdje se spominje direktor OSA. Dakle, to je osnov naše političke borbe, mora se uvesti red.

Na insistiranje Hadžifejzovića da kaže koji su to novinari plaćani iz OSA, Konaković je rekao:

– Druže se, dogovaraju se, pakuju, on se zove Avdo Avdić i to nije nikakva tajna.

autor:banjaluka.net/faktormagzin, foto: klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.