Šajin zbog podrške Bošnjaka izbrisao granicu Republike Srpske i FBiH

Šajin zbog podrške Bošnjaka izbrisao granicu Republike Srpske i FBiH

Šajin zbog podrške Bošnjaka izbrisao granicu Republike Srpske i FBiH.

Bošnjaci su u Jezeru podržali kandidata za načelnika Narodnog fronta Dragana Šajina. Tražili su mu da obriše granicu Republike Srpske i FBiH, a on je ponosno poručio da za njega granica ne postoji.

Na manjem okupljanju u Jezeru, Bošnjaci su u „amanet“ dali opštinu Jezero kandidatu NF-a sljedeće četiri godine. U njemu vide dobrog partnera, a iznijeli su i svoje zahtjeve.

Jedan od prisutnih, Mirza Varenkić iz Jajca dao je podršku Šajin uz zahtjev da se „obriše granica“.

„Dugo godina sarađujem sa opštinom Jezero, ali ona se posljednjih godina pokazala kao neefektivna. Mi dole tražimo sebi dobrog partnera, a dobar partner je ovaj dečko. Ne zato što ima iskustva u politici, načelniče, s obzirom da imate dosta mladih ljudi iza sebe, ima i starijih poput mog kolege Peraka, napravili ste dobar potez. Obrišite onu granicu koju je dole neko postavio, obrišite tu granicu da živimo i sarađujemo zajedno. Tad ćete dobiti izbore i bićete najbolji načelnik u BiH“, rekao je Varenkić, a na to mu je odgovorio Šajin riječima: „Za mene granica ne postoji“.

Nije tu stala podrška. Koju riječ prozborio je i SDP-ov Kenan Omić, inače radni kolega supruga Jelene Trivić.

„Izbori su veoma brzo, imamo našu stranku SDP koja drugi put izlazi sa listom. Nadam se da ćemo imati najveću političku podršku jer smo jedina bošnjačka stranka, ujedinili smo se ovaj put. Očekujemo podršku od našeg naroda, ali što se tiče Narodnog fronta i Dragana Šajina, samo ću reći da je on najbolji kandidat u opštini Jezero“.

Na skupu je riječ uzela i Amela Ahmečković, supruga Sakiba Ahmečkovića koji se nalazi na listi osumnjičenih za ratni zločin tokom građanskog rata u BiH.

„Dragi moji Bošnjaci, vi koji ste prisutni ovdje, ja ću se zahvaliti. Izvikana sam na razne načine što podržavamo Dragana, momka koji je pametan, nije nacionalno opredijeljen. Lično podržavam Dragana i biću najsrećnija žena na svijetu ako on pobjedi“, poručila je Ahmečković.

Dodatna stvar koja je zapala za oko je prisustvo članova Ujedinjene Srpske na okupljanju. Podršku su dali i Milan Kutanjac i Dejan Pekez koji su aplauzom podržali govornike.

Odbornik u Jezeru Ševal Ribić tokom održavanja skupova „Granica postoji“ pozvao je da se „skloni“ onaj ko je predvodio granicu. Nakon ovakvih prijetnji kontroverznog odbornika sada su Bošnjaci i direktno zatražili ukidanje granice, a na to je oduševljeno pristao kandidat NF-a.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.