Savjet ministara BiH usvojio budžet za 2024. godinu

Savjet ministara BiH usvojio budžet za 2024. godinu

Savjet ministara BiH usvojio budžet za 2024. godinu.

Savjet ministara BiH usvojio je Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu na današnjoj sjednici u Mostaru, saznaje ATV.

Predlagač Nacrta zakona o budžetu je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara.

Pošto je Nacrt zakona o budžetu dobio podršku Savjeta ministara BiH, on se sada šalje u Predsjedništvo BiH, koje je i formalni predlagač budžeta i koje ga šalje na odobravanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, gd‌je treba da dobije podršku oba doma.

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH je na konferenciji za novinare potvrdila da je usvojen budžet za 2024. godinu i da on iznosi 1.355.400.000 KM, što je za 40 miliona KM više u odnosu na budžet iz 2023. godine.

Ona je rekla da su stvoreni uslovi za nesmetan rad.

Podsjetimo, lideri stranaka partnera u vlasti na nivou BiH potpisali su u ponedjeljak na sastanku u Mostaru zaključak i dogovorili da se budžet BiH nađe na sjednici Savjeta ministara u četvrtak, 4. jula i da po ubrzanoj proceduri bude usvojen u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka zahvalio kolegama što su dali doprinos da se izdignu iznad razlika i da mogu poslati koliko-toliko pozitivnu poruku kako bi BiH na jesen mogla dobiti pregovarački proces sa ЕU dok je Mađarska predsjedavajuća ЕU.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.