SRAMOTNO! Jedan trči za poslanicima, drugi dobaci do najbliže kafane!

SRAMOTNO! Jedan trči za poslanicima, drugi dobaci do najbliže kafane!

Dok se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čak i pod sankcijama Amerike, sastaje i razgovara sa svjetskim liderima, diplomatija ostala dva člana može dobaciti najdalje do ponekog predsjednika države u regionu ili, u slučaju jednoga od njih, do najbliže kafane, prenosi Hrvatski medijski servis (HMS).

Izborom Željka Komšića za drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH uloga ove institucije je u potpunosti degradirana, ali, ističe se, Šefik Džaferović je uspio i to da spusti na još niži nivo.

Prije nekoliko dana on je najavio diplomatsku ofanzivu bošnjačkih stranaka, da bi poslije stigla informacija iz Predsjedništva BiH da se sastao sa poslanikom grupacije Socijalista i njemačkog SPD-a Dietmarom Koesterom.

Izgleda da je kod Džaferovića normalno da jedan predsjednik zemlje trči za stranim poslanicim u Evropskom parlamentu i trača im o svojim političkim protivnicima u BiH, ističe se u tekstu.

Isti izvor ističe da se u saopšetnju Predsjedništva BiH navodi da u Evropskom parlamentu postoji „grupa prijatelja BiH“, samo ostaje nejasno jesu li onda svi koji nisu u toj „družini Hakliberi Fina“ neprijatelji BiH?

„Zahuktali Džaferović će ovih dana vjerovatno intenzivirati svoje diplomatske napore, a možda naleti i na nekog portira u evropskim institucijama s kojim će se uslikati i ispričati mu besjedu o Miloradu Dodiku i Hrvatima koji nisu ugroženi, dok im Bošnjaci biraju predstavnike u državnim i zakonodavnim institucijama“, navodi se u tekstu pod naslovom „Džaferović nastavlja da sramoti BiH na međunarodnoj sceni“.

Predsjednici država su uvijek razgovarali s predsjednicima drugih država. Rijetko kada s premijerima, jer se to smatra nižom funkcijom od predsjednika.

„Ali, kada član Predsjedništva jedne zemlje inicira sastanke s nekim stranim poslanicima i navodno s njima vodi važne državne razgovore, onda je to ništa više nego samo još jedno ponižavanje BiH. Ali nama je svakako svejedno. Niže u diplomatiji ne možemo od onoga gdje smo već godinama. Ovo što Džaferović radi je samo nastavak blamiranja BiH na međunarodnoj sceni“, zaključuje se u tekstu.

Izvor: Srna

Foto: Elvir Barukčić/AFP

Share

Jedan komentar na “SRAMOTNO! Jedan trči za poslanicima, drugi dobaci do najbliže kafane!

  1. Ma svaka cast hevatskom portalu .ne daju hrvatima svog clana predsednika da se u svijetu ne bi vidjela istina a koja je tuzna za muslimane i bn televiziju.ima li u toj bijeljini Srba .sram vas bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.