„Uzunovićka da se pozabavi ratnim zločinima nad Srbima“

„Uzunovićka da se pozabavi ratnim zločinima nad Srbima“

„Uzunovićka da se pozabavi ratnim zločinima nad Srbima“.

Preživio sam veliko stradanje u Konjicu. Izgubio sam oca, strica, tetka, rođake, kumove. Bio je to zločin nad zločinima, priča za ATV Slavko Ninković.

A svi ti ratni zločini nad Srbima, Senu Uzunović dok je obavljala pravosudnu funkciju u sudu u Konjicu očigledno nisu zanimali i za nju to nisu bili. Srbi iz Konjica i dan danas zbog toga ogorčeni.

„Sportska dvorana u Konjicu gdje je poginulo 13 ljudi, 7 Ćećeza, 3 Ninkovića i još neki ali niko nikad za to nije procesuiran. Ona treba da vodi računa o Srbima koji su pobijeni u Konjicu, a ne da ovamo pravi farsu protiv Republike Srpske“, kaže Ninković

Veliko negodovanje u  Udruženju Konjičana. Kažu, nikada ne treba zaboraviti da je upravo u Konjicu Uzunovićka bila vojni sudija u periodu od 93. do 96.

Upravo  tada su učinjeni brojni zločini, kaže Zoran Pologoš, predsjednik Udruženja Konjičana Republike Srpske.

Od strijeljanja porodice Golubović, kada su strijeljani Petar i Pavle od pet i sedam godina, do Blaca koje su potpuno sravnjene sa zemljom. Nakon svega pozivaju je da podnese ostavku.

„Smatramo da je gospođa, gospođica, Sena Uzunović trebala da se bavi tim stvarima za vrijeme rata, ogromnim zločinima počinjenim u Konjicu i sada joj nije kasno jer ratni zločin ne zastarijeva i da bi bio njen moralni čin da podnese ostavku na ovu farsu od suđenja što je sada preuzela da vodi“, rekao je Pologoš.

A upravo je izgleda ovo suđenje protiv predsjednika Republike Srpske mnogo više zanima od ratnih zločina počinjenim u Konjicu nad Srbima.

Istina, nije puno marila ni za slučaj Dobrovoljačka ulica kada je kao jedan od tužilaca insistirala da se ovaj predmet odbaci i ne procesuira.

Za vrijeme rata oslobađala je Bošnjake koji su poslije toga osuđivani U Hagu.

Njoj je kažu Konjičani nakon svega očigledno jedini cilj derogiranje Republike Srpske i uklanjanje iz političkog života predsjednika Republike Srpske.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.