BOLI IH ISTINA: Kojića zaštiti od ekstremista

BOLI IH ISTINA: Kojića zaštiti od ekstremista

Iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice osuđuju napade i prijetnje koje su ovih dana upućene direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Miloradu Kojiću i traže od nadležnih da ga zaštite od ekstremista, rekao je Srni predsjednik ove organizacije Branimir Kojić.

On kaže da postoji samo jedan razlog za takav odnos prema Miloradu Kojiću, a to je njegov istrajan rad na demaskiranju i otkrivanju svih laži o dešavanjima u predhodnom ratu, jer se mnogi boje istine.

„Kojić svoj posao obavlja dobro i to smeta onima koji žele da istina nikad ne ugleda svjetlost dana“, ističe predsjednik srebreničke Organizacije porodica zarobljenih i nestalih Srba.

Smatra da one koji napadaju Kojića iz Federacije BiH posebno boli otkrivanje istine o Sarajevu i Srebrenici i to nikako ne mogu da mu oproste.

„Sve srpske porodice nestalih i ubijenih su uz njega i od nas ima punu poršku,a od nadležnih institucija pod hitno tražimo da reaguju i da zaštite Milorada Kojića, jer je očigledno da on nije bezbjedan i da postoje mnogi kojima smeta njegov marljiv rad i postignuti rezultati“, istakao je Branimir Kojić.

Nepoznata osoba zaprijetila je putem društvene mreže „Fejsbuk“ da će zaklati dijete direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću, te da vrijeđala na nacionalnoj osnovi.

I krajem januara Kojiću je putem „Fejsbuka“ prijećeno ubistvom, kada mu je nepoznata osoba u poruci napisala „Džukelo četnička, bićeš ubijen, Alahom ti se kunem!“.

Iz Republičkog centra 28. januara je saopšteno da ovo nije prva takva prijetnja Kojiću, te da su prijetnje praćene neprimjerenim kvalifikacijama u kontekstu posla kojim se bavi.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.