Bombaški napadi na imovinu Srba na nekoliko lokacija na KiM

Bombaški napadi na imovinu Srba na nekoliko lokacija na KiM

Bombaški napadi na imovinu Srba

Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta a sve s ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

Prvo je oko 02:30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja”.

Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug.

I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Bombaški napadi na imovinu Srba/ FOTO: KANCELARIJA ZA KIM
Bombaški napadi na imovinu Srba
Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da “pate i plate”.

Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe.

Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta.

Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti.

autor: http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.