Brnabićka kandidat SNS za predsjednika skupštine Srbije

Brnabićka kandidat SNS za predsjednika skupštine Srbije

Srpska napredna stranka donijela je odluku da Ana Brnabić bude kandidat za predsjednika Narodne skupštine, dok će Aleksandar Šapić biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Srpska napredna stranka je na sjednici koja je počela danas u 17.00 časova donijela odluku o mandataru za sastav nove vlade i predsjedniku Skupštine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SNS-a Miloš Vučević saopštili su da kandidat za predsjednik Narodne skupštine bude Ana Brnabić i kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić, a odluka o mandataru će, na zahtjev Vučevića, sačekati još nekoliko dana.

Vrh Srpske napredne stranke saglasio se o kadrovskim rješenjima kada je riječ o predsjedniku Narodne skupštine i mandataru za sastav nove vlade.

Prema informacijama, saglasnost o ova dva veoma bitna mjesta za arhitekturu buduće vlasti postignuta je u utorak uveče na sastanku najužeg rukovodstva najjače političke opcije u državi i očekuje se da bude obrazložena na današnjoj sjednici, prenosi „Mondo“.

atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.