Centar Niksa može da uzdrma NBA ligu

Centar Niksa može da uzdrma NBA ligu

Nerlens Noel, centar Njujork Niksa, važna je sportska tema ovih dana.

 

Nerlens Noel je ljetos tužio svog nekadašnjeg agenta Riča Pola i njegovu „Klutch Sports“ agenciju, a tada se činilo da je samo još jedan u moru nezadovoljnih igrača koji se tuže sa svojim agentom.

Kako je suđenje napredovalo, tako je i istraga istog i tužba se sada proširila i na NBPA (unija igrača), pa je tužba zahvatila i NBA ligu, prenosi Athletic.

 

Ukoliko se ispostavi da je Noel u pravu i ukoliko dobije tužbu ovo bi moglo da uzdrma NBA ligu, ali za sada nema informacija da li bi to moglo da se dogodi ili ne.

Inicijalna tužba protiv Riča Pola podnijeta je u avgustu i tiče se pronevjerenog novca od njegovih ugovora još otkako je bio ruki, što je direktno greška Klutch Sports agencije.

Tada se Pol udružio sa NBPA, tvrdeći da je raskinuo ugovor sa Noelom i da više nije njihov klijent pošto on nije ispoštovao proceduru isplaćivanja 4 odsto jednogodišnjeg ugovora koji je bio potpisan sa Niksima prošlog novembra.

Pol tvrdi da je saradnja prekinuta još u decembru, pa je uslijedila nova tužba koja je zahvatila i NBPA, jer se vjeruje da je Pol prekršio pravila unije igrača i da bez arbitraže ne sme da dođe do raskida saradnje na taj način.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.