Da li će Banjaluka dobiti Budžet za 2024. godinu?

Da li će Banjaluka dobiti Budžet za 2024. godinu?

Da li će Banjaluka dobiti Budžet za 2024. godinu?

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković zakazao je za danas vanrednu sjednicu Skupštine grada na kojoj će se naći Prijedlog odluke o usvajanju gradskog budžeta za 2024. godinu u iznosu od 190 miliona KM.

Ninković je rekao Srni da je skupštinska većina, u skladu sa Poslovnikom, podnijela 21 amandman na budžet.

„Vjerujem da će biti usvojeni i amandmani i osnovni dokument, odnosno da će budžet za 2024. godinu biti izglasan“, rekao je Ninković.

On je naveo da su na dnevnom redu sutrašnje vanredne sjednice tehnički četiri tačke – Prijedlog budžeta, odluka o njegovom izvršenju, dok obje ove odluke prati zaključak o prijevremenom stupanju na snagu, što je definisano Ustavom.

Da li će Banjaluka dobiti Budžet za 2024. godinu?

„Ustavom je predviđeno da je određenim situacijama moguće skratiti definisan rok da odluke stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja u `Službenom glasniku`“, rekao je Ninković i dodao da u slučaju vanredne situacije odluka može da stupi na snagu dan nakon objavljivanja.

Ninković je rekao da će potpisati usvojeni akt nakon što ga dostavi Odjeljenje za finansije i da budžet petak, 29. decembra bude objavljen u „Službenom glasniku“ i da formalno stupi na snagu u subotu, 30. decembra, a primjenjuje se od 1. januara 2024. godine.

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka je zakazana za 13.00 časova.

autor:http://srna.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.