Sonja Karadžić Jovičević: Apsolutno osjećam da smetam nekom u SDS-u

Sonja Karadžić Jovičević: Apsolutno osjećam da smetam nekom u SDS-u

Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske i član Srpske demokratske stranke maltene od njenog osnivanja, kaže da danas ne zna ša se dešava u ovoj stranci i da ni na koji način ne može da utiče na politiku stranke čiji je osnivač njen otac Radovan Karadžić.

Govoreći o osipanju SDS-a, Karadžić Jovičević je rekla da svi koji su napustili ili koji su izbačeni iz SDS-a, imaju neku svoju priču i da ne može da govori o pojedinačnim slučajevima.

„Što se tiče SDS-a, ne znam šta se dešava u SDS-u. Ja nisam u rukovodstvu stranke, ne prisustvujem sastancima, ne mogu ni na koji način da utičem na politiku. O svemu šta se dešava saznajem iz medija. Meni je žao, ja imam veliko iskustvo, više od polovine svog života sam u SDS-u. Poznajem i  prepoznajem mnoge situacije koje se ponavljaju iznova i iznova ali nemam mogućnost i način da na takav način, zvanično, izrazim svoj stav i mišljenje. Ne mogu da idem tamo gdje nisam pozvana“, rekla je Karadžić Jovičević gostujući u emisiji ATV-a ‘Tet-a-teT’.

Kaže da za sada nije na izbornoj listi za predstojeće izbore i dodaje da postoje neki razgovori i signali preko posrednika, međutim, kako kaže, to ne može da smatra ni ozbiljnim ni definitivnim.

„Kad se sretnemo, vrlo smo korektni, ljubazni, pristojni, tu nema nikakvog sukoba, prosto su neki drugi, pametniji došli na red“, kaže a na na pitanje da li ima osjećaj da nekome smeta u stranci, odgovara: „Apsolutno“.

Međutim, kako sama kaže, prije će se desiti da potpuno izađe iz politike nego da promijeni stranku.

„Ja se trudim da održim onu liniju, onaj brend, utisak o SDS-u koji ima u narodu, ako se uopšte može više govoriti o brendu bilo koje stranke. Trudim se da ugled i dostojanstvo SDS-a bilo čime ne narušim. To izgleda nije moderno. Ako SDS misli da joj ja trebam, ja sam tu, ako misle da im ne trebam, to treba jasno da kažu. U politiku sam ušla iz saomodbrane, i sebe, svoje porodice, struke i svog naroda“, rekla je Karadžić Jovičević.

Govoreći odnosu između opozicije, Karadžić Jovičević kaže da nije trebalo praviti koaliciju koja će mijenjati ime, u kojoj će SDS izgubiti ime i identitet, i misli da se koalicija „Savez za promjene“ trebala zvati „Koalicija okupljena oko SDA-a“, jer SDS jeste tu najveća.

autor:atv/faktormagzin, foto:atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.