Đajić: Ako nema dogovora, miran razlaz

Đajić: Ako nema dogovora, miran razlaz

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predvođen Miloradom Dodikom je za pokretanje dijaloga između Srpske i Federacije BiH o budućnosti BiH.

„Želimo saradnju i dijalog. Ne želimo ultimatume i da se Srpskoj otimaju ovlašćenja, kao ni naređivačku politiku iz Sarajeva u kojoj nema razvoja Srpske. Dodik je i sam rekao da, ako nema dogovora, onda želimo miran i dostojanstven razlaz“, naglasio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

Taj grad, kao i Republika Srpska imaju budućnost, kako je naveo, sa mladim članovima, funkcionerima i aktivistima ove stranke, koji su obrazovani i patriotski prosvećeni.

On je dodao da je SNSD stranka u kojoj mladi mogu da ostvaruju ambicije u vezi sa vlastitim prosperitetom i usavršavanjem, ali i na planu očuvanja Srpske.

„Imamo velike planove sa mladim ljudima, a to je da im obezbijedimo najbolje školovanje, edukacije i slično“, rekao je Đajić novinarima.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Đajić je naveo da je u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, koji vodi, i dalje veliki broj oboljelih.

„Više od 100 pacijenata pregledamo dnevno, a oko 40 njih ostaje na liječenju. Gotovo svi kreveti u intenzivnim jedinicama su popunjeni i sada ubacujemo nove jer je sve više teško oboljelih“, rekao je Đajić.

Predsjednik MSD Banjaluka Nemanja Babić rekao je da se sa dolaskom Đajića na čelo banjalučkog SNSD-a ušlo u rekonstrukciju lokalnog gradskog odbora te stranke.

„Mladi su obavili određene analize, a plan je dalje jačanje djelovanja organizacije. Mnogo rada i truda je ispred nas, a plan je i da obilježimo Dan grada Banjaluka 22. april. Među mladim socijaldemokratima osjeća se odlična energija i već sada su nam se pridružili najbolji srednjoškolci i studenti. Pozivamo i ostale mlade ljude da nam se pridruže i da radimo zajedno za našu Banjaluku i Srpsku“, rekao je Babić.

Anja Ljubojević, koja je izabrana za potpredsjednika MSD-a Banjaluka, rekla je da se mnogo ulaže u mlade SNSD-a.

Ona je podsjetila da su mladi ove stranke nakon posljednjih izbora uradili više velikih akcija, među kojima je obilježavanje Dana Republike – 9. januara, kada su uputili značajnu donaciji jednoj javnoj kuhinji.

Ljubojevićeva je rekla da su nedavno obavili i cjelodnevnu akciju čišćenja Banjaluke, jer nisu mogli da gledaju da grad bude zatrpan smećem.

„Gradonačelnikov pokušaj stvaranja cirkusa nismo mogli da dozvolimo“, rekla je Ljubojevićeva.

Sekretar MSD Banjaluka Nikola Srdić rekao je da SNSD okuplja više od 3.500 mladih.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.