Derbi ulovio 11 švercera duvana

Derbi ulovio 11 švercera duvana

 Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su 11 osoba u akciji „Derbi“ zbog sumnje da su švercali duvan,utajili porez i „prali“ nelegalno zarađen novac, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

 

Tokom akcije zaplijnjena je veća količina novca, više od 11 tona duvana.

Iz SiPA je saopšteno da je akcija sprovedena na području Modriče, Šamca, Pelagićeva, Posušja, Gruda i Zenice.

–  Tokom akcije pretreseno je više poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 15 lokacija. Slobode je lišeno 11 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal, poreska utaja ili prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca propisana Krivičnim zakonom BiH – navodi se u saopštenju SIPA..

Istakli su da su prilikom pretresa otkriveni i privremeno oduzeti predmeti  koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

– Pronađeno je oko 20.000 KM i 6.000 evra, oko 11 tona duvana u listu, 49 velikih plastični vreća rezanog duvana, oko 800 kg korijena duvana, oko 1000 kg duvanske folije. Zaplijnjena je i velika količina razne kartonske ambalaže za cigarete, oko 17.000  praznih filtera za punjenje cigareta, veća količina kartonske ambalaže za cigarete sa oznakom FM kao i dvije mašine za rezanje duvana, dvije električne mašine za punjenje cigareta, te sedam digitalnih vaga – rekli su u SIPA.

Dodali su da su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni i razna poslovna dokumentacija.

Portparol SIPA Jelena Miovčić kazala je da su lica lišena slobode  sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.