Dodik je u debatama kao RIBA U VODI – Jasno je zašto se Trivićeva nije pojavila

Dodik je u debatama kao RIBA U VODI – Jasno je zašto se Trivićeva nije pojavila

Neobično je da uvažena gospođa koja se kandidovala za predsjednika Republike Srpske ne smije da se pojavi na TV debati, pa se postavlja logično pitanje kako bi ona vodila Srpsku.

To za Srpskainfo kaže Aleksandar Apostolovski, kolumnista i urednik lista Politika, komentarišući odbijanje Jelene Trivić, kandidata PDP i SDS, da se pojavi u TV debati ključnih kandidata za predsjednika Republike Srpske, koju je organizovala Radio televizija RS.

Apostolovski ironično kaže da donekle razumije Trivićevu, kao osobu, ali nikako kao političarku “jer teško je voditi debatu sa tako iskusnim političarem kao što je Milorad Dodik, koji je imao više žestokih TV duela i debata, od kojih su neke već postale legendarne”.

– Mislim da se on u tome snalazi odlično, kao ajkula u vodi. A, pri tom ne treba zaboraviti da je on kao sagovornike, ne kao protivnike, imao i značajne i rekao bih vodeće lidere svijeta sa kojima je razgovarao, što u četiri oka, što pred kamerama. Tako da ima ogromno iskustvo. Mislim da Dodik vjerovatno mora da pogleda u svoj rokovnik da se podsjeti kada je došao na vlast. Dakle, jedan je od najiskusnijih političara na Balkanu i prosto voli takve žestoke debate – smatra Apostolovski.

Kako kaže, često se može čuti potcjenjivanje takvih “igrača”, uz tvrdnje kako ih je “lako dobiti u TV duelima”.

– Ali, volio bih da vidim tog junaka koji bi izašao u kraj sa Miloradom Dodikom. Kako pred TV kamerama, tako i na vašarima i pod šatorima. Ali, ponavljam, meni je glavni utisak da političarka koja ima visoke ambicije u politici ne smije da izađe na TV debatu, pa se onda postavlja vrlo razumno i logično pitanje – kako bi onda takva osoba, političarka, vodila državu, u ovom slučaju entitet – zaključuje ugledni kolumnista.

autor:srpskinfo, foto:srpskainfo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.