Dodik: Kažnjavanje je znak nemoći, biram da mislim svojom glavom

Dodik: Kažnjavanje je znak nemoći, biram da mislim svojom glavom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da Evropski parlament ima pravo da izglasa šta god smatraju za korisno, ali to ne znači ni da je svrsishodno niti korisno.

Na pitanje Srne da prokomentariše rezoluciju koju su usvojili poslanici Evropskog parlamenta a u kojoj se poziva na uvođenje sankcija predsjedniku Republike Srpske i drugim visokorangiranim zvaničnicima Srpske zbog, kako je navedeno, „secesionističke retorike i postupaka u BiH, uključujući i obilježavanje praznika koje je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim“, Dodik je istakao da se politika sankcionisanja umjesto politike dijaloga i pokušaja da se razumiju drugi i drugačiji, nažalost, javlja i u Evropskom parlamentu.

Predsjednik Srpske je naglasio da je to uvijek znak nemoći, a ne nadmoći kako se pokušavaju predstaviti kažnjavanja politički nepodobnih država ili pojedinaca.

„Zbog politike koju vodim nije stradao niko, BiH nije invalidnija nego što bi inače bila, evropski put nije doveden u pitanje, nije doveden u pitanje njen teritorijalni integritet, pa me živo zanima šta je inspirisalo evroparlamentarce da predlože jednu takvu mjeru“, rekao je Dodik.

On je u izjavi za Srnu poručio da bira da živi slobodno i da svi u Republici Srpskoj žive slobodno.

„Biram da odlučujem slobodno i prema svojoj savjesti, da poštujem sve pravne akte Republike Srpske i BiH. Ako zbog toga treba da budem kažnjen neka budem, ali bar da se jasno kaže i zna da sam kažnjen jer sam mislio svojom glavom, poštovao Ustav i rukovodio se nacionalnim interesima“, poručio je Dodik. 

autor:ATV

Share

Jedan komentar na “Dodik: Kažnjavanje je znak nemoći, biram da mislim svojom glavom

  1. TESKO OVIMA IZ BRISELA NISU PARAMA SDS I PDP SRUSILI DODIKA SAD MOGU SAMO DA SVIRAJU U PRAZNO! ZIVIO DODIK! NEMO GU NAM NISTA OSIM DA NAS MRZE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.