Dok Stanivuković vozi baku na motoru, NIKAO JOŠ JEDAN OBJEKAT BEZ DOZVOLE I TO U NAJZAŠTIĆENIJEM PODRUČUJU

Dok Stanivuković vozi baku na motoru, NIKAO JOŠ JEDAN OBJEKAT BEZ DOZVOLE I TO U NAJZAŠTIĆENIJEM PODRUČUJU

Replika nekadašnje banjalučke fontane iz Parka Petar Kočić, nakon 14 mjeseci konačno dobija konkretne elemente budućeg izgleda u Parku Mladen Stojanović, ali sve se očigledno još radi bez potrebne dozvole.

“Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, kao nadležni organ, nije izdalo građevinsku dozvolu investitoru ovog objekta Gradu Banja Luka. Za ostale informacije oko procedura za izgradnju i završetak ovog objekta predlažemo da se obratite investitoru objekta pošto ovo ministastvo ne raspolaže sa tim informacijama”, navode u odgovoru BL portalu iz ovog ministarstva.

Prije nekoliko dana na gradilištu u parku postavljena je središna konstrukcija buduće fontane.

Prema ranije objavljenim informacijama, više od pola godine nakon početka radova na fontani Grad Banjaluka je početkom ove godine najavio da će tražiti od Ministarstva za prostorno uređenje da im izdaju lokacijske uslove i građevinsku dozvolu.

Nakon što je rok za njen završetak nekoliko puta prolongiran, Stanivuković je na sjednici gradske skupštine u martu nastavak radova najavio za nekoliko dana, rekavši da se čeka dozvola od Ministarstva.

“Čekamo još građevinsku dozvolu od Ministarstva. Fontana će koštati 220.000 maraka. Sve je spremno, sve iz donatorskih sredstava. Prijatelji i partneri su dali novac i Grad ništa neće koštati”, rekao je tada Stanivuković.

Radovi na fontani počeli su još 10. maja prošle godine.

autor:bl portal, foto; faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.