STABILIZACIJA: Smanjen broj zaraženih u Srpskoj

STABILIZACIJA: Smanjen broj zaraženih u Srpskoj

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će postojeće smanjivanje broja zaraženih virusom korona i onih na bolničkom liječenju pomoći u smislu rasterećivanja zdravstvenog sistema i omogućavanja masovne vakcinacije, te će indirektno imati pozitivan uticaj na privredne aktivnosti u Srpskoj.

Šeranić je poručio da će stabilizacija epidemiološke situacije znatno pomoći zdravstvenim ustanovama da se ponovo reorganizuju i vrate na sistem funkcionisanja u redovnom režimu.

On je rekao Srni da Srpska sa najnovijim i očekivanim isporukama vakcina daje mogućnost da se domovi zdravlja aktivnije uključe u vakcinaciju.

„Time bi se završio proces vakcinacije starijih od 65 godina i nastavila vakcinacija mlađih, onih sa hroničnim oboljenjima, ratnih vojnih i civilnih invalida, te drugih“, rekao je Šeranić.

Konstatovao je da stabilizacija situacije u vezi s virusom pozitivno utiče na privredne aktivnosti koje u Srpskoj bilježe dobre pokazatelje kada je riječ o stopi zapošljavanja i uticaju privredne aktinosti na BDP.

„Sve to će u mnogome uticati da se u narednom periodu osjećamo stabilnije i bolje, odnosno da se poboljšaju uslovi života u Srpskoj“, rekao je Šeranić u telefonskoj izjavi Srni iz Mađarske, gdje je razgovarao sa ministrom ljudskih resursa Miklošom Keslerom.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.