Evo šta su teme sastanka rukovodstva Srpske i Srbije

Evo šta su teme sastanka rukovodstva Srpske i Srbije

Izgradnja hidroelektrane „Buk bijela” te aerodroma u Trebinju, gdje su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbijedila novac iz budžeta, biće neke od tema razgovora rukovodstva Republike Srpske i Srbije sutra u Banjaluci.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je naglasio da da će osim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sutra u delegaciji te zemlje, u najvećem gradu Srpske, boraviti i premijer Ana Brnabić i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Na sastancima o važnim zajedničkim projektima će, kaže,  biti riječi i o snabdijevanju gasom, kao i izgradnji dijela auto-puta do Rače.

„Srbija od Kuzmina već gradi dionicu. Obećanje postoji da će pomoći izgradnju auto-puta od Rače do Bijeljine. Sve su to velike teme, a sa delegacijom Srbije razgovaraće naši značajni ljudi“, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Podsjetio je da je jedan od značajnijih dogovora Srpske i Srbije zajedničko obilježavanje događaja iz istorije srpskog naroda, kao i izučavanje nacionalne grupe predmeta.

„Zajednički smo uveli praznik kojim se u septembru obilježava naša zastava, a finalizujemo dogovor da školski program iz grupe nacionalnih predmeta bude identičan. To govori o tome koliko smo se odmakli od onih koji su tražili da istorija BiH bude napisana za sve narode, iako je potpuno različita“, napomenuo je Dodik.

Razgovarat će se, kaže, o epidemiološkoj situaciji.

U kontinuitetu održavamo sastanke Savjeta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Republika Srpska i Srbija, napominje, imaju dobre odnose te podsjeća da će Vučić primiti i ključ Grada Banjaluka koji mu je dodjeljen na prijedlog SNSD-a.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.