Filmska krađa u Herceg Novom: Falsifikovala dokumente, pa sa tuđeg računa podigla 1,3 miliona eura

Filmska krađa u Herceg Novom: Falsifikovala dokumente, pa sa tuđeg računa podigla 1,3 miliona eura

Policija traga za ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona evra-
Prema saznanjima medija, iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtijevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M.O. Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Ušetala sa rancem i uzela novac

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

– Po nalogu tužioca preduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru.Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počinioca – rekli su nezvanično iz policije.

Prema istim informacijama i u LB se sprovodi interna istraga. Iz te banke danas su saopštili da je NN osoba uz upotrebu falsifikovanih dokumenata počinilo “prevarnu radnju” na štetu jednog njihovog klijenta.

Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

– Preduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cjelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcionisanje Banke – saopštili su iz te banke, a pišu Vijesti.

autor: vijesti, foto :vijesti.me

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.