Institut za javno zdravstvo RS: Buster doza za vakcinisane Sputnjikom nakon pet mjeseci

Institut za javno zdravstvo RS: Buster doza za vakcinisane Sputnjikom nakon pet mjeseci

Svi građani u Republici Srpskoj, koji su vakcinisani protiv virusa korona sa dvije doze vakcine „Sputnjik ve“, mogu da prime buster dozu te vakcine /komonenta I/ pet mjeseci nakon revakcinacije, saopštio je Institut za javno zdrastvo Republike Srpske.

„S obzirom na količine vakcine „sputnjik ve“ /komonenta I/ sa kojima raspolažemo, preporučujemo da se ova vakcinacija obavi najkasnije do 30. novembra 2021. kod svih osoba kod kojih je prošlo pet mjeseci od druge doze“, naveli su iz Instituta.Ova vakcina je na raspolaganju u domovima zdravlja, UKC Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i regionalnim centrima Instituta.

Osobe koje se još nisu vakcinisale protiv kovida 19 i žele da prime prvu dozu vakcine „sputnjik ve“, iz Instituta su pozvali da se obrate na najbliži punkt za vakcinaciju, te dodali da je i njena druga komponenta na raspolaganju i da se daje 21 dan nakon prve doze.

„S obzirom na to da ulazimo u period intenzivnog širenja respiratornih infekcija, te da je broj zaraženih virusom korona u porastu, pozivamo sve građane da se vakcinišu protiv kovida 19 kako bi zaštitili svoje i zdravlje najbližih“, naglasili su iz Instituta.

Izvor:SRNA
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.