ISTORIJSKA ULOGA SRBA! Dali ogroman doprinos u antifašističkoj borbi

ISTORIJSKA ULOGA SRBA! Dali ogroman doprinos u antifašističkoj borbi

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope ističući da je 9. maj jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva i dan kada se obilježava pobjeda slobode i pravde nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Dodik je naglasio da je srpski narod dao ogroman doprinos u antifašističkoj borbi i zajedno sa ostalim slobodarskim narodima učestvovao u stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

„Slobodarski srpski narod treba da bude ponosan na svoje pretke, na svoju slavnu prošlost, istoriju i antifašističku borbu. Ovo je jedan od datuma kada treba da odamo posebnu čast našim stradalnicima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Evrope i slobodnog svijeta“, poručio je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je naglasio da žrtve koje su pale u borbi protiv fašizma treba da budu stalni podsjetnik i opomena da sloboda, mir i pravda nemaju cijenu.

„Naša je obaveza da sadašnjost i budućnost gradimo dostojanstveno na najvećim vrijednostima i najjačim temeljima svakog savremenog društva a to su – mir, sloboda i ravnopravnost, i da nas u tome ne zaustavi niko i ništa“, naveo je Dodik u čestitki.

On je dodao da se 9. maja obilježava i Dan Evrope koji, takođe, podsjeća na istorijsku ulogu srpskog naroda u stvaranju slobodne Evrope, kojoj pripadamo i čiji smo dio uvijek bili.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.