JAHORINA: Kapaciteti skoro popunjeni iako je skijaška sezona tek počela (VIDEO)

JAHORINA: Kapaciteti skoro popunjeni iako je skijaška sezona tek počela (VIDEO)

Zimska sezona na većini planinskih ljepotica u Bosni i Hercegovini počela je ove sedmice, a iako je tek početak sezone, na pojedinim planinama kapaciteti su skoro popunjeni.

 

U Olimpijsku centru Jahorina sezone skijanja počela je u srijedu, 1. decembra, a od petka, 3. decembra pušteno je i noćno skijanje.

Jahorina već tradicionalno privlači brojne ljubitelje zimskih sportova kako iz zemlje, tako i iz regiona zbog čega su na ovoj planini hotelski kapaciteti već skoro popunjeni.

Prema podacima servisa Booking – 6. i 7. decembra, iako je početak radne sedmice, kapaciteti na Jahorini su popunjeni 92 posto, a ista situacija je i do kraja radne sedmice kada popunjenost dostiže 93 posto. Za sljedeći vikend popunjenost hotelski kapaciteta je 87 posto, ali porast je evidentan.

Jahorina je spremno dočekala novu zimsku sezonu, a padavine koje su zabilježene tokom sedmice olakšale su pripremu staza. U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar Jahorina ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat.

Osim ski kapaciteta, Jahorina mnoge privlači i zbog gastro ponuda odnosno „Ćevap fest“, ali i brojnih koncerta regionalnih pjevača koji su zakazani za predstojeći period.

Zimske čarolije u novogodišnjoj noći dobijaju potpuno novu dimenziju, stoga se mnogi odlučuju da najluđu noć provedu na planini. Online servis za rezervacije hotelskog smještaja Booking.com u periodu od 30. decembra do 2. januara 2022. godine nema dostupnih kapaciteta na Jahorini, što dovodi do zaključka da su oni već popunjeni.

 

Izvor: Klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.