Kako je Stanivuković prevario SDS 2020. godine

Kako je Stanivuković prevario SDS 2020. godine

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Slavko Grbić otkrio je kako je PDP-ov Draško Stanivuković koji je na lokalnim izborima 2020. godine bio kandidat za gradonačelnika Banjaluke prevario SDS.

Grbić je podsjetio da je te 2020. godine SDS u izbore ušao sa vlastitim kandidatom za poziciju gradonačelnika ali da su odlučili da podršku ipak daju Drašku Stanivukoviću.

„Stanivuković dobija podršku svih opozicionih partija za kandidaturu za gradonačelnika. SDS sa mnom na čelu u tom momentu prihvata tu odluku i združenim snagama planiramo ući u izbornu pobjedu koja se i desila. SDS je spreman na žrtvu i prihvata tu žrtvu svjestan da će imati manji broj odbornika i da će umanjiti svoj politički kapacitet u Banjaluci“, kaže Grbić.

Napominje da je SDS bio svjestan toga i da je zbog toga formirana komisija koja je započela pregovore sa PDP-om.

„Formira se dokument koji podrazumijeva obaveze budućeg gradonačelnika prema SDS-u. Taj sporazum se sastavlja, potpisuje i on predstavlja temelj na kojem gradimo svoju sigurnost za momenat kada gradonačelnik postane Draško Stanivuković. Izbori su se desili, Draško je pobijedio, svi smo srećni“, priča Grbić.

Tu se, kaže, počinje dešavati nešto neobično.

„Draško poziva svoje posmatrače da dođu u što većem broju, da napuste biračka mjesta i da dođu na proslavu na Trgu Krajine. U tom momentu dešavaju se neobične stvari da na mnogim biračkim mjestima SDS rapidno gubi glasove i u budućem pregledu vidimo da smo na nekim mjestima jako neobično izgubili glasove“, kaže on.

Grbić kaže da su sve to dokumentovali i priložili CIK-u.

„CIK nije imao volje i snage da pregleda, da ponovo otvara vreću i da pregleda ovaj izborni rezultat. Kao rezultat svega toga desilo se da je SDS u toj zajedničkoj borbi izgubio najmanje jednog odbornika“, priča Grbić.

Kaže da su nakon izbora očekivali da će Draško Stanivuković, kao predvodnik opozicionih snaga, biti neko sa kim će usko sarađivati i koji će u konačnosti ispoštovati potpisani sporazum

„Od toga se ništa nije desilo. Prvi su ga napuštali njegovi najbliži – Trivićka, Vukanović, Medo a na koncu i SDS. Mi smo jako ogorčeni na njegovo ponašanje gdje nije ispoštovao nijedno slovo potpisanog sporazuma i kao rezultata velikog nezadovoljstva odlučili smo da ne damo podršku za ove lokalne izbore Drašku Stanivukoviću već smo je dali Jeleni Trivić“, zaključio je Grbić.

autor: atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.