”Pola Beograda reketiramo”: Kik bokser Vidović izazvao haos u Modriči

”Pola Beograda reketiramo”: Kik bokser Vidović izazvao haos u Modriči

Kik bokser Vidović izazvao haos u Modriči.

Građane Modriče uznemirio je video snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, a na kojima grupa „žestokih“ momaka iz Srbije predvođena kik-boskerom Ljubanom Hofmanom Vidovićem, prijeti vlasniku kafića, ali i konobaru.

Kako saznaje ATV video je snimljen u kafe baru „Strit“ u centru Modriče, gdje Vidović i društvo „upadaju“ tražeći Crva (identitet poznat redakciji), s kojim je, kako saznaje ATV, duže vrijeme u sukobu.

„Gde je Crv, crvić mali? Aj zovi ga“, viče Vidović konobaru, koji odgovara da ne zna broj tražene osobe.

Vidović potom uzima papir na kojem nešto ispisuje i konobaru naređuje da taj papir „mora da stoji na vratima“.

”Crv je cinkaroš, nemoj ko da to skine s vrata”

„Ovo da stoji na vratima! Je` l jasno. Da je Crv cinkaroš… Znači, ne pretimo tebi, ali ovo da stoji na vratima. Nemoj neko da je ovo skinuo! Jesi li razumio dečko”, viče Vidović konobaru.

Objašnjava mu da Crva traže Hofman, kum i Tupeša, što je nadimak Aleksandra Jovanovića iz Modriče, koji u policijskim evidencijama važi za bezbjednosno interesantno lice.

Konobar nekog poziva, najvjerovatnije vlasnika kafića, a Vidović preuzima slušalicu i govori.

”Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?”, govori Vidović.

Telefon predaje izvjesnom Vladi, koji čovjeku na telefonu poručuje da ima rok do pet sati popodne da se javi Tupeši.

”Imaš rok do pet sati ili drugačije pričamo”

”Do pet sati popodne, najkasnije, imaš vremena da okreneš Tupešu na telefon. Dao si riječ bratu Tupeši da nećeš puštati ovog cinkaroša u ”Vanilu” (noćni klub), a svaki dan je bio viđen tamo. Slušaj me ovako, bre, nemoj da me prekidaš. Do pet sati popodne da si pozvao Tupešu, a preporučujem ti i ranije. Jer ja do pet ne idem odavde. Ako u pet Tupeša ne dobije poziv, drugačije pričamo. Je l može tako? I to prenesi onom tvom Mićku, da vam ne bi počupao te narkomanske noseve, je l ti jasno!?”, viče Vlada.

Osim navedenog, u javnosti su se pojavila još dva video snimka istih ”batinaša”. Jedan u kafiću ”Skver”, gdje takođe traže Crva. Na trećem video, koji je Vidović Hofman objavio na svom instagram profilu, vidi se da su zaustavili saobraćaj u centru Modriče, kako bi darivali dvoje djece, kojima su pustili i audio poruku njihovog oca. Na kraju snimka se vidi da pored njih, pod rotacijama, stoji patrola policije koja reguliše saobraćaj.

Osuđen zbog otmice, kaznu pretvorio u novčanu

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Еvrope u kik-boksu. Pravosuđe Srpske za njim i bratom Miljanom Vidovićem tragalo je više od četiri godine u okviru istrage o otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine iz maja 2018. godine.

Ljuban se predao u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili zelenaški dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora. Presuda je u novembru postala pravosnažna, ali ju je Ljuban zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

”Sud je 24. marta 2023. godine, donio rješenje kojim je usvojen zahtjev branioca osuđenog Lj. V. i kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, u koju kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u trajanju od 26. 9. 2022. godine do 30. 9. 2022. godine, na koju je osuđen pravosnažnom presudom ovog suda zbog krivičnog djela otmica, zamijenjena je novčanom kaznom u iznosu od 18.050 KM, računajući svaki dan zatvora po 50 KM. Navedena novčana kazna je plaćena”, rečeno je ATV-u u Okružnom sudu Banjaluka.

S druge strane Ljubanov brat Miljan se i dalje nalazi u bjekstvu i potjernica za njim je i dalje na snazi.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.