Lavrov oprezno optimističan po pitanju pregovora sa Ukrajinom

Lavrov oprezno optimističan po pitanju pregovora sa Ukrajinom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da mirovni pregovori sa Ukrajinom nisu laki, ali postoji nada za kompromis.

Rukovodim se ocjenama naših pregovarača. Oni kažu da pregovori nisu laki iz očiglednih razloga. Ipak, postoji nada da se postigne kompromis – rekao je Lavrov tokom intervjua za mrežu RBK.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak rekao je ranije da se delegacije dvije države suočavaju sa fundamentalnim razlikama, ali da je kompromis moguć.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da mirovni pregovori sa Rusijom počinju da “zvuče realističnije”, ali da je još potrebno vrijeme da bi se postigao napredak.

– Požar je lokalizovan od strane Vatrogasne brigade Grada Banjaluka. U požaru nije bilo povrijeđenih. Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da je požar izazvao Đ.J. koji je neposredno prije požara, palio granje, iza objekta u kojem je nastanjen. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – rekli su u policiji.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.