MANEKENKA, A U SLOBODNO VRIJEME VOĐA NARKO KARTELA: UHAPŠENA NAKON LIKVIDACIJE MUŽA (VIDEO)

MANEKENKA, A U SLOBODNO VRIJEME VOĐA NARKO KARTELA: UHAPŠENA NAKON LIKVIDACIJE MUŽA (VIDEO)

Brazilska manekenka i modna influenserka Kamila Marodin,  uhapšena je zbog sumnje da je vodila narko kartel, za koji se vjeruje da je organizovao atentat na njenog muža tokom proslave četvrtog rođendana njihovog sina.

Kako prenosi Dejli Mejl, ona je uhapšena 12. novembra, dok je njen suprug, Rikardo Marodin, za koga je policija prvobitno mislila da je vođa navodnog narko kartela, navodno je ubijen tokom rođendanske zabave svog sina 7. novembra.

Nakon njegove smrti, Kamila je rekla vlastima da njen muž nije bio umiješan ni u kakvu kriminalnu aktivnost i tvrdila da je ubistvo vjerovatno bio slučaj zamjene identiteta.

Međutim, prvi rezultati istrage vodili su upravo na manekenku, koja je pored umiješanosti u pucnjavu u kojoj je stradao njen suprug, osumnjičena i za smrt dvojice bivših policajaca.

Njeno hapšenje došlo je u sklopu vojne policijske operacije u kojoj je uhapšeno još 14 osumnjičenih članova kartela.

Ubistvo

Rikardo Marodin je ubijen na kraju proslave četvrtog rođendana svog sina u gradu Pinhais prošle nedelje.

Prema izvještajima, četvorica naoružanih osumnjičenih ispalili više hitaca u Rikarda, koji je preminuo na licu mjesta.

Ujutro 10. novembra, dvojicu bivših policajaca ubili su naoružani ljudi u vjerovatno istim kolima koji je korišćen u Rikardovoj pucnjavi.

Komandant vojne policije Hadson Tejšeira tvrdi „Rikardo je ubijen u tuči oko kontrole trgovine nad trgovinom drogom. Ostala ubistva koja su se nedavno dogodila u regionu analizira vojna policija kako bi utvrdila da li imaju ili ne veze sa smrću tog čovjeka.’

Istražitelj za ubistva Tito Barikelo rekao je da bi zločini mogli biti povezani, jer su se Rikardo i Tijago poznavali.

Istraga se nastavlja.

Kamila je uhvaćena dok se vraćala kući iz kuće svoje majke u Matinhosu, gdje je policija pronašla pištolj Glok za koji veruju da je tamo sakrila kako bi izbjegla sumnju.

Portparol policije pukovnik Barozo rekao je da je hapšenje već bilo planirano, ali da je moralo da bude sprovedeno nakon smrti Rikarda i bivših policajaca Tijaga Sezara Karvalja i Giljermea Antonija da Koste.

Policajci su ubijeni u naselju Kajuru u glavnom gradu države Parana Kuritibi, samo tri dana nakon Rikardovog ubistva.

Istraga Vojne policije trajala je oko godinu dana prije Rikardove smrti i dvojica policajaca su navela šefove policije da dozvole hapšenje.

– Vojna policija je pokrenula operaciju Ostentacao (Ostentation), koja prati istrage i praćenje od oko godinu dana rada obavještajnog odjeljenja Vojne policije – rekao je pukovnik Barozo.

– Tokom ove istrage, pronašli smo finansijska plaćanja na Kamilinom računu od više od 1,3 miliona brazilskih reala (što odgovara oko 177.000 funti).

Prema novinskom sajtu Em Tempo, sud je zamrznuo novac na Kamilinom računu pored 13 nekretnina, od kojih su neke luksuzne, procijenjene na 3 miliona reala (410.000 funti) za koje se vjeruje da su u vlasništvu kriminalne bande.

Policajci su zaplijenili i pet luksuznih automobila, dva audija, hondu, ševrolet kamaro i porše, kao i motocikl.

Policija je takođe zaplenila 39 komada oružja i gotovinu u iznosu od 120.000 reala (16.400 funti).

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.