Mirko Šarović KANDIDAT ali…

Mirko Šarović KANDIDAT ali…

Predsjedništvo SDS-a predložiće Glavnom odboru predsjednika stranke Mirka Šarovića za kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je iz više izvora za portal Banjaluka.net.

Iako postoji mogućnost da na sjednici Glavnog odbora bude predložen još neko, takva mogućnost je ipak manje vjerovatna. Na jučerašnjem Predsjedništvu stranke dogovoreno je da upravo Šarović bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, s obzirom da je Milan Milićević zvanično odustao od kandidature.

Dio vrha stranke i dalje želi Miličevića za kandidata, ali on je, za sada, ostao pri svojoj odluci da se povuče iz trke i kandidaturu prepusti predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću.

Na Glavnom odboru biće potvrđene i izborne liste za predstojeće Opšte izbore. Listu za Parlament BiH nosiće sadašnji šef Kluba poslanika u NS RS Miladin Stanić, bivši predsjednik SDS Mladen Bosić i poslanik Darko Babalj, dok će liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske nositi Milan Radović, Dragomir Vasić, Vukota Govedarica i Marinko Božović, a u Bijeljini se još dvoume da li će na čelu liste biti gradonačelnik Ljubiša Petrović ili poslanik Tomica Stojanović.

O sukobu unutar SDS u Bijeljini Faktormagzin je pisao u više navrata

Problemi za SDS u Izbornoj Jedinici IV: Želimir Nešković protiv Tomice Stojanovića

autor:banjaluka.net/faktormagzin, foto:n1

Share

Jedan komentar na “Mirko Šarović KANDIDAT ali…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.