Načelnik Broda prijavljen za zloupotrebu ”tešku” 287.000 KM

Načelnik Broda prijavljen za zloupotrebu ”tešku” 287.000 KM

Načelnik Broda prijavljen za zloupotrebu ”tešku” 287.000 KM.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić prijavljen je dobojskom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, kojim je opština oštećena za 287.655 KM.

Prijavu je podnijela je Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, a osim Vidića izvještajem je obuhvaćen i Goran Vasiljević iz Modriče, ovlašteni procjenitelj arhitektonske struke, kome je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba procjene.

”Za prvoosumnjičenog postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice opštine Brod zaključio ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa privrednim društvom iz Gradiške iako je znao da zemljište ima veću tržišnu vrijednost. Za drugoprijavljenog postoji osnov sumnje da je kao ovlašteni procjenitelj zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršio paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti”, saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da je na taj način Opština Brod oštećena za iznos od 287.655 maraka, dok je privredno društvo iz Gradiške ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić kaže da je upoznat sa istragom koja je protiv njega pokrenuta.

”Očigledno je da se tu radi o montiranom progonu s ciljem narušavanja mog političkog rejtinga”, istakao je Vidić.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.