NAPAD U ZADRU: Svima žao – Bačena ljaga na grad! Napadnuti navijači i delegacija KK Crvena Zvezda

NAPAD U ZADRU: Svima žao – Bačena ljaga na grad! Napadnuti navijači i delegacija KK Crvena Zvezda

Napad u Zadru

Članovi delegacije KK Crvena zvezda napadnuti su danas u Zadru pred meč sedmog kola ABA lige.

Tim povodom se oglasio tim sa Malog Kalemegdana te saopštio da je riječ o dva odvojena incidenta.“Napadnuti su, bez ikakvog razloga, član UO našeg kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom KK Crvena zvezda stigla iz Barselone.Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživjeli ozbiljne povrede.Kao klub zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mjestu hrvatske policije i službi bezbjednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto nevjerovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga“, saopštili su iz beogradskog kluba.

Posebno je simptomatično, dodali su u saopštenju, da Zvezda kao klub iz Beograda već ima informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana njihovog Upravnog odbora.

„Zbog svega navedenog, a moguće i kao posljedica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda i zvanično je zatražio da se utakmica u nedjelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagovještava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni“, zaključili su iz KK Crvena zvezda.

Saopštenje Zadra

„Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i povredili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada.

Fizički napad na predstavnike gostujućeg tima i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu.

Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promovišemo kao klub i zajednica.

Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih.

Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta.

Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem.

Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega!“, stoji u saopštenju Zadra.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.