Nastavljeno suđenje Džombiću: Odbrana predala više od 30 dokaza

Nastavljeno suđenje Džombiću: Odbrana predala više od 30 dokaza

Odbrana bivšeg premijera Republike Srpske, Aleksandra Džombića predala je materijalne dokaze vijeću Okružnog suda.

U pitanju je više od 30 materijalnih dokaza, koje je prihvatilo i Tužilaštvo.  Među njima su različiti dopisi, ugovori, zaključci ali i odluke Investiciono razvojne banke (IRB) i Vlade Srpske koje se odnose na dodjelu spornog kredita firmi „Energolinija“ iz Zvornika. Najavljeno je i ekonomsko vještačenje kredita koje je odbrana zatražila na prethodnom ročištu.

Advokat optuženog očekuje da svjedoci potvrde sadržaj materijalnih dokaza koji će optuženom tvrdi ići u prilog. Od suda su danas zatražili i dostavljanje još dva spisa u kojima se, kažu, nalaze brojni materijalni dokazi.

„Mi nismo u mogućnosti da iz dva spisa, jedan je spis Okružnog privrednog suda u Bijeljini koji je trenutno u Vrhovnom sudu na odlučivanju po reviziji i stečajnog spisa jer je protiv ‘Energolinije’ vodi stečajni postupak znači u tim spisima se nalaze brojni materijlani dokazi koji mogu da idu u prilog odbrani“, rekao je Zoran Bubić, advokat optuženog Aleksandra Džombića.

Od suda je odbrana tražila kopije dokumenata kako bi ih mogli blagovremeno predložiti.

Nastavak suđenja planiran je za sutra kada bi trebalo početi saslušanje svjedoka koje je odbrana predložila. Kako su ranije rekli u toku samog procesa planirano je da bude saslušano 16 svjedoka.

Aleksandar Džombić je optužen da je 2012. godine zloupotrijebio položaj jer je prezaduženoj firmi „Energolinija“ iz Zvornika nezakonito omogućio dobijanje kredita od IRB-a Srpske od 19,4 miliona maraka, koji prema optužnici Tužilaštva nikada nije vraćen. IRB je tražila nadoknadu štete od oko 25 miliona maraka.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.