OSA potvrdila da u Republici Srpskoj nema VOJNIH KAMPOVA – Helez SLAGAO i OPTUŽIO sam sebe?

OSA potvrdila da u Republici Srpskoj nema VOJNIH KAMPOVA – Helez SLAGAO i OPTUŽIO sam sebe?

Nema vojnih kampova u Republici Srpskoj

OSA je proslijedila informaciju predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto da ne raspolaže nikakvim informacijama o postojanju vojnih kampova?!

Nema vojnih kampova u Republici Srpskoj

Tužilaštvo BiH formiralo je jučer predmet povodom tvrdnji ministra odbrane Zukana Heleza (SDP) da na području Republike Srpske postoje ruski vojni kampovi za obuku.

Ove tvrdnje Helez će morati predočiti državnim tužiocima, međutim kako „Avaz“ saznaje“ njegovi navodi nisu tačni.

Uznemiravanje javnosti

Kako saznajemo iz izvora bliskih Vijeću ministara BiH, OSA je proslijedila informaciju predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto da ne raspolaže nikakvim informacijama o tvrdnjama Zukana Heleza o postojanju bilo kakvih vojnih kampova na području RS-a ni Sarajeva.

Kako stvari stoje, zbog uznemiravanja javnosti, ali i lažnih tvrdnji, Helez bi, umjesto „terorista“ za koje tvrdi da učestvuju u vojnim vježbama mogao biti taj koji će biti procesuiran i zaraditi optužnicu.

Zadovoljavajuća situacija

Inače, sigurnosna situacija u BiH, kada se sagleda političko stanje, je više nego zadovoljavajuća, o čemu govore i pojedini obavještajni pokazatelji.

Prema svemu sudeći, „obavještajni“ Helez pobrkao je ruske teroriste sa airsoft klubovima sa područja Pala.

Podsjećamo, on je govorio da ima fotografije koje dokazuju postojanje kampova.

On je navode o vojnim kampovima na istoku BiH najprije iznio gostujući na televiziji N1 2. novembra, govoreći da se radi „o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije“, ne želeći da kaže od koga je dobio te informacije.

Kasnije je za Radio Slobodnu Evropu rekao da postoje i u okolini Sarajeva.

Međutim, nije nemoguće da zbog velikog uznemirenja javnosti Tužilaštvo BiH procesuira ministra odbrane BiH, zbog kojega je nastala velika afera u međunarodnim razmjerama.

autor: http://avaz.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.